Цената на природния газ ще скочи с още поне 20-30% от

...
Цената на природния газ ще скочи с още поне 20-30% от
Коментари Харесай

Делян Добрев прогнозира: Още 20-30% скок на газа след месец

Цената на природния газ ще скочи с още поне 20-30% от идващия месец.

Такава минорна прогноза направи в декларация от парламентарната естрада някогашният енергиен министър и настоящ народен представител от ГЕРБ Делян Добрев. Изказването му бе ориентирано против енергийната политика на властта и подбудено от оповестеното през вчерашния ден покачване на природния газ с 32% със задна дата от 1 юли.

" Договори няма да има, тласкате страната към газова рецесия. Много се надявам да извършите държавно управление, тъй като е нечестно да избягате и да оставите страната в този безпорядък. Да оставите президента безусловно да разчиства вашите бакии ", изострен бе националният представител.

Шефът на Булгаргаз: Никой не знае дали изобщо ще има газ
Булгаргаз желае с 32% нарастване на цената на газа от юли

12 дни след началото на месеца - на 12 юли КЕВР публично приема настояването на " Булгаргаз " и афишира по-високата на природния газ със задна дата, което е нарушаване на закона, акцентира Добрев. И уточни рецидив в тези дейности на енергийния регулатор - с към две седмици забавяне бе оповестена цената и за месеците март, май и юни.

" За следващата година с изключение на азерския контракт, различен газ няма. В идващите години България няма 3 милиарда кубика газ (колкото е сумарното годишно ползване на страната ни - бел. ред.), а 1 милиарда. Тоест две трети от потреблението в България би трябвало да бъде прекъсната, в случай че не бъдат подхванати незабавни ограничения ", акцентира Добрев. И прикани - властта да излезе с явен проект за излизане от спешната обстановката с доставките.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР